Articole Populare

25 de utilizări geniale ale oţetului în gospodărie

Oţetul este un produs care se găseşte în fiecare bucătărie şi este o soluţie foarte bună de curăţare a suprafeţelor, vaselor şi chiar a mobilei.

uksus-chistyaschee-sredstvo-011

Iată 25 din cele mai vechi moduri de utilizare a oţetului:

1. Împrospătaţi buretele de vase, spălându-l cu apă şi oţet, totodată lăsaţi-l pe noapte într-un litru de apă cu 50 de ml de oţet.

2. Soluţie pentru mobila din aluminiu şi plasa de ţânţari. Curăţaţi cu ajutorul unei soluţii dintr-un litru de apă şi 50 de ml de oţet.

3. Curăţaţi ochelarii de vedere cu apă şi oţet.

4. Puteţi curăţa şi cuptorul cu microunde. Într-un vas mic turnaţi un pahar de apă şi un sfert de pahar de oţet şi lăsaţi să se încălzească cinci minute. Soluţia elimină mirosurile rămase şi înmoaie stropii de mâncare de pe pereţi.

5. Clătiţi paharele pentru a nu lăsa urme.

6. Spălaţi găleata de gunoi pentru a îndepărta mirosurile rămase cu o soluţie preparată dintr-un litru de apă şi jumătate de pahar de oţet.

7. Ştergeţi obiectele de aramă cu oţet şi suc de lamâie în proporţii egale, apoi lustruiţi cu o cârpă uscată.

8. Spălaţi cratiţele din fier (puţin ruginite) cu oţet şi fân. Puneţi în cratiţă fânul şi un sfert de pahar de oţet şi apă cât să acopere fânul. Lăsaţi să fiarbă o oră şi stergeţi rugina. Puteţi înlocui fânul cu rubarbă.

9. Obiectele din cositor de asemenea pot fi curăţate cu oţet. Adăugaţi la soluţie şi o lingură de sare, una de făină şi puţin oţet. Întindeţi pasta, apoi îndepărtaţi-o după ce se usucă cu ajutorul unei cârpe sau perii. Clătiţi cu apă caldă, apoi lustruiţi obiectele.

10. Spălaţi sifonul din chiuveta bucătăriei, adăugând o jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu, apoi un pahar de oţet. După 10 minute lăsaţi să curgă apă caldă. Totodată puteţi îndepărta mirosurile din chiuvetă sau scurgerea căzii, turnând o dată pe săptămână o jumătate de pahar de oţet.

11. Dacă blatul din bucătărie este din lemn, atunci acesta poate fi uşor curăţat cu oţet, pentru a preveni formarea mucegaiului.

12. Cu o soluţie formată din săpun lichid bio, oţet şi apă caldă, puteţi dezinfecta jucăriile copiilor, apoi clătiţi-le foarte bine.

13. Pardoseala poate fi mai curată dacă puneţi în apa de clătit un pahar de oţet, pentru eliminarea resturilor de detergent care impiedică strălucirea.

14. La spălatul rufelor, înafară de detergentul obişnuit, adăugaţi un sfert de pahar de oţet pentru intesificarea culorilor şi a înălbi lenjeria. Totodată poate fi folosit pentru curăţarea maşinii de spălat pe interior.

15. Îmbrăcămintea nouă o puteţi spăla în apă cu oţet pentru a eliminarea produsele chimice şi mirosurile acestora.

16. Soluţia din oţet şi lapte poate îndepărta uşor petele de pe rufe. Folosiţi ingredientele în proporţii egale.

17. Pentru a distruge viermişorii, microbii şi pesticidele din zarzavaturi, spălaţi-le cu puţină sare şi oţet. Lăsaţi-le timp de o oră, apoi clătiţi-le.

18. Mobila de asemenea poate fi curăţată cu o soluţie de 100 ml de ulei de in, 50 ml de oţet şi 50 ml de aclool. Odată cu evaporarea alcoolului, murdăria dispare. Puteţi împrospăta aspectul mobilei dacă folosiţi o soluţie din oţet şi tinctură de iod, pe care o puteţi aplica cu ajutorul unei pensule.

19. Cu un amestec format din 150 de ml de in, 50 de ml de oţet şi 50 de ml de apă puteţi curăţaţi obiectele din piele. Aplicaţi cu o cârpă moale şi ştergeţi cu una curată.

20. Pensulele întărite de la vopseaua veche pot fi înmuiate dacă le puneţi la fiert în oţet. Acoperiţi-le cu oţetul clocotit şi lăsaţi să stea timp de o oră. Apoi puneţi la fiert cu tot cu pensule, la foc mic timp de 20 de minute. Apoi clătiţi şi îndepărtaţi vopseaua. Dacă nu reuşiţi, repetaţi procedura.

21. Cleiurile de tâmplărie pot fi îndepărtate dacă sunt înmuiate toată noaptea în oţet.

22. Mirosurile din bucătătrie pot fi îndepărtate cu ajutorul unei soluţii dintr-un sfert de pahar de oţet şi o cratiţă de apă, pusă la foc mic. Iar pentru mai multă prospeţime adăugaţi o linguriţă de scorţişoară.

23.Pentru a degresa apa de vase adăugaţi o jumătate de pahar de oţet.

24. Curăţaţi robinetele şi para de duş cu ajutorul unui amestec de 100 de ml de oţet şi 200 ml de apă.

25. Petele de cerneală poat fi îndepărtate cu un amestec de lapte, oţet şi zeamil. Faceţi pasta şi aplicaţi pe pată. După ce s-a uscat, spălaţi hainele.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Surse selective: onecrazyhouse.com, andreadekker.com

Printare
error: Content is protected !!