Articole Populare

Aloe vera – o plantă miraculoasă, care poate trata aproape orice boală. Este supranumită şi “elixirul tinereţii”

Aloe vera este atât o plantă decorativă, cât şi una cu proprietăţi terapeutice, fiind benefică în cazuri de arsuri, înţepături de insecte, răni, ulcer şi constipaţie.

1

Aloe vera este originară din Africa, înrudită cu ceapa şi usturoiul. Este foarte rezistentă la condiţii de secetă, îi place lumina şi căldura. Egiptenii o foloseau pentru vindecarea rănilor şi ca remediu împotriva infecţiilor.

Se cunosc aproximativ 300 de specii de aloe, dintre care aloe vera are cele mai multe proprietăţi terapeutice.

Conţine peste 240 de substanţe active, printre care aminoacizi, vitamine, minerale, precum calciu, magneziu, potasiu, fosfor, cupru şi zinc, polizaharide şi enzime.

Frunzele de aloe vera conţin gel, care este foarte valoros. Cercetările au demonstrat că acesta are efect bactericid şi antiseptic, vindecând mai repede rănile şi arsurile, ulcerele varicoase, abcesele şi dermatozele. Aloe vera este şi un laxativ foarte eficient.

Planta atinge maturitatea după 3-4 ani şi abia atunci poate fi recoltată, iar înainte de recoltare, nu se udă 5 zile.

După ce a fost stors, sucul de aloe trebuie utilizat în decurs de cel mult două ore, deoarece se oxidează rapid şi îşi pierde proprietăţile.

Iată cum se prepară sucul de aloe vera în caz de gastrită: se stoarce o frunză de aloe tocată printr-un tifon steril, iar sucul obţinut se fierbe timp de 3 minute. Se ia câte o linguriţă de trei ori pe zi.

Aloe vera este folosită şi pentru tratarea plantelor. O plantă care se înmulţeşte prin butaşi va prinde mai repede rădăcini , dacă se pune într-o soluţie preparată din două părţi de apă şi o parte de aloe vera. Dacă o plantă este bolnavă sau se dezvoltă mai încet, atunci se scoate din ghiveci şi se plantează în pământul în care creşte planta de aloe.

Aloe vera nu este o pretenţioasă şi oricine o poate creşte într-un ghiveci. Este suficient să aibă sol aerat, lumină, o temperatură peste 10 grade Celsius şi să fie udată o dată la 7-10 zile.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!