Articole Populare

Berea este benefică pentru păr. Urmează aceste tratamente pentru a-l întări şi preveni căderea lui

Berea care rămâne de la petreceri ar putea fi de folos. Dacă produsul este din hamei şi nu conţine substanţe chimice, atunci puteţi cu siguranţă să-l folosiţi  în calitate de tratament pentru îngirjirea părului.

woman-pouring-beer-over-her-head

Beneficiile berii asupra părului

Proteinele pe care le conţine hameiul şi malţul întăresc firul de păr. Iar mineralele hrănesc firul de păr şi tonifică scalpul.

Vitaminele B, în special Biotina (B7) opreşte căderea părului, ajutându-l să crească şi impiedică apariţia mătreţii.

Părul capătă strălucire şi volum cu ajutorul maltozei care netezeşte cuticula.

Tratamente cu bere pentru păr

1. Soluţie pentru clătirea părului cu bere şi oţet
Amestecaţi 30 ml de apă cu 30 ml de bere, adăugând doua linguriţe de oţet de mere şi 4-5 picături de ulei esenţial de rozmarin pentru aromă. În cazul în care părul e foarte gras, adăugaţi la amestec sucul de la 1 lămâie. Aplicaţi amestecul pe părul proaspăt spălat şi masaţi uşor scalpul timp de 2-3 minute. Apoi clătiţi părul cu apă caldă.

2. Mască de păr cu bere şi ou
Amestecaţi un gălbenuş de ou cu 30 ml de bere. Aplicaţi preparatul pe părul umed şi acoperiţi capul cu o cască de duş. Lăsaţi să acţioneze 20-30 de minute, apoi spălaţi părul cu şampon şi aplicaţi un balsam hidratant.

3. Masca de păr cu bere şi miere
Pisaţi bine o banană coaptă, adaugaţi un ou şi amestecaţi. Puteţi folosi un blender pentru a obţine o pastă cât mai fină. Adaugaţi 100 ml de bere şi 1 lingură de miere, amestecând continuu. Aplicaţi pe păr şi scalp, şi lăsaţi să stea timp 30 de minute. Apoi spălaţi părul cu un şampon. Puteţi înlocui banana şi oul cu 100 ml de bere şi 2 linguri de miere.

4. Clătirea părului cu bere
După ce aţi spălat părul, încălziţi puţin berea şi turnaţi-o atent pe păr. Lăsaţi-o câteva minute să acţioneze, apoi clătiţi părul cu apă călduţă. Pentru a scăpa de mirosul de bere, clătiţi părul cu o infuzie de muşeţel.

5. Şampon cu bere
Puneţi la fiert la foc mic 250 ml de bere. Atunci când berea a scăzut la un sfert, opriţi focul şi lăsaţi să se răcească. Amestecaţi berea cu un şampon.

6. Balsam cu bere
Amestecaţi 200 ml de bere călduţă cu 1 linguriţă de ulei de jojoba. Apoi aplicaţi amestecul pe păr după şamponare. Timp de 15 minute lăsaţi să acţioneze apoi clătiţi părul cu apă călduţă.

7. Fixativ cu bere
Înainte de a coafa părul, turnaţi berea într-o sticlă cu pulverizator şi folosiţi-o pe părul umed. Cantitatea rămasă păstraţi-o în frigider timp de 2 săptămâni.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Surse selective: steptohealth.com, nichetopics.info

Printare
error: Content is protected !!