Articole Populare

Bicarbonatul de sodiu şi muşeţelul tratează mai eficient infecţiile respiratorii decât antibioticele

Infecţiile respiratorii sunt, de obicei, virale şi antibioticele nu au efect în tratamentul  lor. În plus, se dezvoltă rezistenţa bacteriană la antibiotice şi atunci când vor fi necesare, nu vor fi şi eficiente.

În asemenea cazuri, medicii recomandă antisepticele şi propun câteva metode eficiente de tratare a răcelii şi gripei.

În caz de răceală este bine să consumaţi multe lichide la temperatura camerei. Potrivit Elenei Lăţcan, medic ORL, cei bolnavi trebuie să consume zilnic un gram de vitamina C, întrucât întăreşte rezistenţa organismui şi pereţii vaselor sanguine. În afară de fructe proaspete, vitamina C se conţine în ardei graşi şi frunze de pătrunjel.

musetel-bicarbonat

Pentru combaterea durerilor de gât, consumaţi câteva felii de lămâie cu miere. Cei care au nasul înfundat pot utiliza un sirop, preparat din cantităţi egale de flori de tei, muşeţel, soc şi miere.

Medicul Elena Lăţcan mai spune că socul din această băutură e folosit ca aspirină, nu provoacă hemoragii, ci are efect antiinflamator. Teiul ajută la calmarea tusei, iar muşeţelul este un bun emolient şi dezinfectează. Mierea, care conţine vitamine, vindecă rănile din cavitatea bucală şi laringe.

Bicarbonatul de sodiu combate ciupercile

Un alt remediu, recomandat de specialişti în cazul virozelor respiratorii, este bicarbonatul de sodiu. Acesta poate fi utilizat când apar senzaţii de arsură în gură, din cauza unei ciuperci. Atunci când această ciupercă se dezvoltă mai mult, antibioticele sunt ineficiente.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!