Articole Populare

Eliminarea durerilor lombare în doar 1 minut! Iată 3 exerciţii eficiente

Exerciţiile reprezintă cea mai eficientă metodă de a menţine organismul într-o formă corespunzătoare.

Eliminate Lower Back Pain in 1 Minute

Cele pe care vi le prezentăm vă pot ajuta să reduceţi intensitatea durerilor lombare. S-ar părea că muşchii se relaxează însă de fapt aceştea sunt puşi în mişcare, iar antrenarea lor poate fi foarte eficientă pentru spate.

Întărirea acestor muşchi asigură un suport mai eficient pentru coloana vertebrală.

1. Mai întâi întindeţi-vă cu faţa în jos, lipind corpul de podea şi sprijinindu-vă pe antebraţe. Împingeţi-vă cu putere în palme şi în vârful picioarelor, apoi împingeţi osul pubian înainte. Exerciţiul dat antrenează circulaţia sanguină din zona lombară. Executaţi-l de două ori, timp de 8 secunde.

2. Întindeţi-vă pe spate şi îndoiţi genunchii, sprijinind pe podea doar călcâiele. Împingeţi-vă cu putere în călcâie şi încordaţi muşchii fesieri. Ridicaţi şoldurile de pe podea până ce se aliniază cu umerii şi genunchii. Menţineţi poziţia de efort timp de 8 secunde, apoi lăsaţi şoldurile înapoi pe podea. Repetaţi exerciţiul de 2 ori.

3. Întindeţi-vă pe spate şi îndoiţi genunchii, sprijinind tălpile pe podea. Apucaţi genunchii cu ambele mâini şi trageţii către piept, apasându-i cu putere de torace. Menţineţi poziţia de efort timp de 8 secunde, apoi reveniţi la poziţia iniţială şi repetaţi acelaşi exerciţiu. Executaţi mişcarea de 2 ori, timp de 8 secunde.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Sursa: myilifestyle.com

Printare
error: Content is protected !!