Articole Populare

Făcând aceste 5 exerciţii vei scăpa de durerea de spate, vei întări picioarele şi vei îmbunătăţi echilibrul

Presopunctura este o metodă antică de vindecare, folosită de chinezi. Aceasta presupune apăsarea anumitor puncte de pe corp. Aceste puncte urmează anumite canale, numite meridiane.

aaeaaqaaaaaaaadlaaaajdiyyzezndewlwmynjytndy3ni04zmrmltzlmmyzzdbiodhimq

Următoarele 5 exerciţii ajută la prevenirea durerii, întărirea picioarelor şi îmbunătăţirea echilibrului.

1. Apăsări ale degetelor

Încălzeşte muşchii picioarelor înainte de a începe orice exerciţiu. O modalitate foarte bună de a face acest lucru este apăsarea degetelor. În timp ce stai în picioare, îndoaie uşor genunchii apoi apucă podeaua cu degetele de la picioare. Stai în această poziţie şi numără până la 3. Repetă acest exerciţiu de 3 ori pe, a câte 10 seturi.

2. Mersul pe degete

Mersul pe degete întăreşte muşchii degetelor, picioarelor şi ligamentele. Este foarte simplu, stând pe vârfuri, mergi înainte 20 de secunde. Fă o pauză de 10-15 secunde şi mergi din nou încă de 5 ori. Pentru rezultate bune, fă acest lucru de două ori pe zi.

3. Rotirea gleznei

Este foarte important ca glezna să fie flexibilă şi mobilă. Muşchii încordaţi provoacă dureri de şold, genunchi şi spate.

Pentru acest exerciţiu, culcă-te pe spate şi întinde piciorul deasupra capului. Apoi roteşte glezna în sensul acelor de ceasornic şi numără până la 10, apoi repetă pentru celălalt picior.

4. Flexări

Acest exerciţiu este excelent pentru muşchii mici ai picioarelor, care sunt esenţiali pentru menţinerea echilibrului.

Antrenând aceşti muşchi îi vei întări şi vei preveni leziunile.

Pentru acest exerciţiu ai nevoie de o bandă elastică. Aşează-te pe podea şi întinde picioarele în faţă. Înfăşoară banda în jurul unui picior de pat şi pune banda pe partea de sus a picioarelor. Întinde-te pe spate până când banda este întinsă.

Apoi îndoaie piciorul în spate, numără până la 5 şi eliberează. Repetă de 10 ori.

5. Ridicarea creionului cu piciorul

Acesta este un exerciţiu foarte uşor şi poate fi făcut oriunde. Pune un creion jos şi încearcă să-l ridici, apucându-l cu piciorul. Ţine-l timp de 10 secunde, apoi dă-i drumul. Îţi ia aproximativ 10 minute să faci acest exerciţiu de cinci ori cu fiecare picior.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Sursa: healthylifeidea.com

Printare
error: Content is protected !!