Articole Populare

Hreanul este remediul ce combate infecţiile respiratorii, urinare şi previne apariţia unor boli grave

Hreanul este pe larg utilizat în medicina naturistă, întrucât are proprietăţi vindecătoare puternice. Acesta este benefic atât în cazul infecţiilor respiratorii, cât şi în cazul infecţiilor urinare.

depositphotos-49312983-m-2015

Fiecare parte a hreanului are proprietăţi excepţionale. Rădăcina de hrean este utilizată la prepararea ceaiului, ce are efecte expectorante, iar din florile de se prepară ceai pentru combaterea răcelii şi gripei. Tot din rădăcină se fac cataplasme, care calmează durerile articulare. Frunzele de hrean, aplicate pe frunte, reduc durerile de cap, având efecte analgezice. Datorită proprietăţilor antibiotice, infuzia de hrean este benefică în tratarea bolilor patogene.

Sinuzită şi infecţii urinare

Sucul din rădăcina de hrean a fost utilizat încă din vechime pentru vindecarea sinuzitei. Se ia câte o linguriţă de suc de hrean ras, dimineaţa şi la amiază. După ce a fost consumat, nu se mănâncă nimic cel puţin 10 minute. Acest remediu decongestionează sinusurile.

Întrucât are proprietăţi antibiotice, hreanul poate fi folosit şi pentru combaterea infecţiilor urinare, dar şi tusei, bronşitei. Potrivit studiilor, substanţele pe care le conţine hreanul se concentrează în urină şi prin urmare acţionează asupra vezicii urinare. De asemenea, acestea activează anumite enzime, care elimină toxinele din vezica urinară.

Hreanul previne apariţia cancerului

În urma ultimelor studii efectuate, s-a constatat că hreanul conţine mulţi compuşi, ce contribuie la detoxifierea ficatului şi inhibă dezvoltarea tumorilor. Această legumă are un conţinut de glucosinolaţi de 10 ori mai mare decât broccoli.

Departamentul de Ştiinţă de la Universitatea Cornell susţine că legumele care conţin glucosinolaţi, previn cancerul de colon, cancerul rectal şi cancerul pulmonar.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!