Articole Populare

Mai puternică decât orice vaccin antigripal! Cătina previne şi combate eficient afecţiunile de sezon şi nu numai

Cătina ocupă un rol foarte important în medicina naturistă. Este utilizată pentru proprietăţile sale benefice încă din cele mai vechi timpuri.

sea-buckthorn-tbosc

Fructele de cătină sunt bogate în vitamina C, chiar de zece ori mai multă decât citricele. Iată de ce previne şi combate excelent gripa şi răceala, fiind considerată mai bun decât vaccinul antigripal.

Pe lângă vitamina C, cătina mai coţine şi vitaminele E, A, K, F, P, complexul de vitamine B şi multe minerale. Printre acestea se numără calciul, fierul, magneziu, potasiu, betacaroten. Cătina este recomandată atât adulţilor, cât şi copiilor. Este utilizată în stare naturală, dar şi sub formă de ulei de ceai, sirop, tinctură sau în amestec cu miere.

Are proprietăţi antiinflamatoare şi imunostimulatoare

Datorită proprietăţilor sale, cătina cicatrizează rănile deschise, având efect antibiotic şi antiinflamator. De asemenea, este folosită pentru a trata gripa şi răceala, dar şi pentru a preveni sau combate afecţiuni ale ficatului, anemia, ulcerul, gastrita, diferite boli cardiovasculare, dar şi elimină depresia.

În urma utilizării cătinei, organismul va fi revigorat şi plin de energie. Aceasta întăreşte sistemul imunitar, astfel va preveni apariţia răcelii sau gripei, iar efectele vor fi vizibile.

Sucul sau decoctul de cătină poate trata hepatita, dar şi ciroza.

Foarte preţios este şi uleiul de cătină, care va preveni apariţia afecţiunilor digestive.

Crema de cătină cicatrizează rapid plăgile deschise. După aplicare, rezultatele nu vor întârzia să apară.

De asemenea, cătina este foarte eficientă în lupta cu kilogramele în plus. Aceasta reduce pofta de mâncare şi accelerează metabolismul.

Cătina în combinaţie cu miere are efecte extrem de benefice asupra imunităţii copilului. Acest remediu poate fi administrat cât mai des, în sezonul răcelilor.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!