Articole Populare

Sfaturi utile pentru spălarea corectă a părului

Te întrebi ce poate fi greșit într-un obicei atât de banal – spălatul pe cap? Însă, frizerii-stiliști ne atenționează asupra faptului că spălarea incorectă poate duce la apariția mătreții, vârfurilor subțiri și despicate și chiar la căderea părului.

1

Cum să vă spălați corect pe cap

 1. Clătirea prealabilă
  Înainte de a aplica șamponul pe păr, clătiți părul foarte bine. Astfel pielea uscată se va îndepărta mai ușor, iar șamponul va acționa mai bine.
 1. Protecția vârfurilor
  O remarcă pentru părul lung. Balsamul de păr este un remediu foarte bun pentru prevenirea uscării și despicării vârfurilor. Încercați să aplicați puțin balsam doar pe vârfuri înainte de a spăla părul cu șampon și veți vedea rezultatul.
 1. Spălarea cu spumă
  Utilizarea în exces a șamponului este o greșeală imensă. Pentru a nu deteriora părul, turnați ¾ dintr-o linguriță de șampon în palmă, dizolvați-l cu puțină apă și faceți spumă, iar apoi aplicați-o pe toată lungimea părului. Să nu credeți că o cantitate mai mare de șampon va spăla mai bine părul, ba din contra poate dăuna.
 1. Mai multă gingășie
  Mișcările de spălare trebuie să fie delicate și grijulii, pentru a nu dăuna pielii capului și pentru a nu provoca anumite iritații mecanice.
  Masați ușor cu vârfurile degetelor pielea capului. În așa mod se îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce stimulează creșterea părului și alimentarea acestuia. Apoi spălați ușor părul, însă nu-l frecați prea tare.
 1. Evitați spălarea repetată
  Dacă obișnuiți să vă spălați părul în fiecare zi sau peste o zi, atunci nu-l spălați de două ori. O singură dată este suficient. Șamponul acționează din prima.
 1. Nu aplicați balsam pe piele
  Utilizarea balsamului este obligatorie pentru părul lung. Înainte de a aplica balsamul, scurgeți ușor părul. Apoi aplicați balsamul pe toată lungimea părului, dar nu pe piele, căci nu este de folos. Nu spălați imediat balsamul, lăsați-l câteva minute să-și facă efectul.
 1. Clătirea
  După ce ați spălat balsamul, clătiți părul cu apă rece. În așa mod porii din stratul superior al pielii se vor închide. Acest truc va da strălucire și catifelare părului dvs.

Frecvența spălării pe cap depinde de tipul de păr și de modul de viață. Părul mai gras, trebuie spălat în fiecare zi, iar tipurile de păr normal și uscat o dată la 3 zile. Foarte important este și tipul apei. Dacă apa este cu o duritate mai înaltă, atunci va face părul uscat și fără de viață. Pentru a evita acest lucru, încercați să folosiți apă filtrată.

Autor text: Perfect-ask.com

Printare
error: Content is protected !!