Articole Populare

Spune “Nu!” grăsimii abdominale. 5 exerciţii pentru un abdomen frumos.

Fiecare dintre noi, într-un fel sau altul, caută să aibă un corp frumos. Dar adesea eforturile noastre rămân fără efect în unele zone, unde este dificil de a face “ordine”. Pentru multe femei o asemenea zonă este aşa numitul “abdomen inferior”.

Apropo, însuşi termenul nu este corect, căci este vorba de un singur muşchi drept al abdomenului, care cuprinde toată zona burții şi se uneşte cu bazinul. Femeile (dar şi bărbaţii) caută mereu nişte exerciţii care să le ajute să scape de acest duşman de groază, care este grăsimea din această zonă.

Redacţia Sanatosi.com a făcut o selecţie pentru cititori în care se includ exerciţii pentru întărirea muşchilor abdominali recomandate de antrenori celebri de fitness. Este garantat: dacă veţi exersa în acest fel, abdomenul dvs inferior va ajunge la perfecţiune.

Fiecare exerciţiu trebuie repetat exact de atâtea ori câte sunt indicate în articol şi nu uitaţi să faceţi pauze mici de 45-60 de secunde între ele. Nu este obligatoriu să le faceţi zilnic, 3-4 zile pe săptămână sunt suficiente. O altă variantă ar fi selecţia unui exerciţiu şi includerea sa în antrenamentul dvs obişnuit. Nu ezitaţi, începeţi lucrul cu abdomenul chiar acum!

Exerciţii pentru abdomen

 1. 90 de grade – iată unghiul tău!
  1

  Culcaţi-vă pe covoraş cu faţa în sus, îndoiţi genunchii şi talpa piciorului la 90 de grade. Întindeţi mâinile şi atingeţi cu palmele partea de sus a şoldurilor. Inspiraţi adânc, iar la expiraţie încordaţi pe cât posibil muşchii abdominali, lipind bine spatele de covoraş. Menţineţi poziţia câteva secunde, apoi relaxaţi-vă. Faceţi 3 cicluri a câte 10 exerciţii.
  Dacă doriţi să faceţi exerciţiul mai complicat, ridicaţi capul şi umerii de pe sol de fiecare dată când atingeţi şoldurile. La expiraţie lăsaţi partea de sus a corpului în jos. E important ca încordarea muşchilor abdominali să fie de genul situaţiei în care încercaţi să îmbrăcaţi nişte pantaloni foarte strânşi.

 2. Rezistenţa este progresul mişcării.
  2

  Culcaţi-vă pe spate, ridicaţi capul şi umerii de la sol şi priviți spre picioare. Faceţi un “lacăt” cu degetele de la mâini şi sprijiniţi-l în şoldul piciorului drept, care este îndoit în genunchi. În acelaşi timp piciorul stâng este puţin ridicat, rămânând drept şi paralel cu solul. Cel mai important este ca mâinile dvs să opună rezistenţă maximă piciorului. Faceţi 3 cicluri a câte 10 exerciţii.

 3. Scriem litere.
  3

  La prima vedere acesta pare un exerciţiu destul de simplu, dar veţi vedea că el face ca grăsimea să dispară cât ai clipi. Aşezaţi-vă pe covoraş, îndoiţi genunchii şi lipiţi talpa de sol. Înclinaţi-vă pe spate şi sprijiniţi-vă în coate, palmele trebuie să fie lipite de sol. Ridicaţi picioarele la 90 de grade faţă de abdomen (genunchii se ating, iar degetele de la picioare sunt întinse înainte). Coborâţi lent picioarele şi, menţinând genunchii îndoiţi, scrieţi imaginar litera “U”. Repetaţi exerciţiul de 20 de ori, alternând direcţia de scriere a literei.Cei mai perseverenţi pot încerca să facă exerciţiul cu picioarele cât mai drepte. Nu uitaţi că respiraţia calmă şi controlată contribuie la întărirea muşchilor abdominali.

 4. Ridicaţi-vă!
  4

  Şi acest exerciţiu pare destul de simplu, dar astfel se încordează nu doar muşchii abdominali, ci şi alte grupe de muşchi.


  Aşezaţi-vă pe covoraş, întindeţi picioarele şi sprijiniţi-vă în palme în drept cu bazinul. Încordaţi abdomenul şi începeţi să ridicaţi lent corpul la câţiva centimentri deasupra solului. Îndoiţi puţin genunchii, iar călcâiele ţineţi-le lipite de pământ. La inspiraţie încordaţi abdomenul la maxim, iar la expiraţie îndreptaţi picioarele. Menţineţi această poziţie timp de câteva secunde. Apoi coborâţi lent corpul în poziţia iniţială. Faceţi 3 cicluri a câte 10 exerciţii. Reţineţi că mâinile şi picioarele sunt doar puncte de sprijin, efortul de ridicare a corpului trebuie să revină muşchilor abdominali.
 5. Lovitură dublă.
  5

  Culcaţi-vă pe spate, palmele în lateral sunt lipite de sol. Ridicaţi ambele picioare şi faceţi mişcări de forfecare, fiecare picior intersectând linia celuilalt. Între timp încordaţi la maxim muşchii abdominali. La inspiraţie coborâţi picioarele la 45 de grade, la expiraţie ridicaţi-le astfel încât genunchii să fie în poziție verticală la nivelul ochilor.
  După o mică pauză coborâţi lent spatele, revenind cu picioarele în poziţia iniţială. Pentru efectul dorit faceţi 3 cicluri a câte 10 exerciţii. Dacă vă va părea prea dificil, puteţi efectua separat elementele exerciţiului.

De acum încolo este uşor să obţineţi nişte parametri perfecţi chiar şi în locurile cele mai “pretenţioase”. Începeţi această luptă chiar de azi! Şi nu uitaţi de exersări regulate şi sistematice.

“Conținutul tuturor articolelor este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com

Printare
error: Content is protected !!